Ziua Mondială a Asistenței Sociale este sărbătorită în a treia marți din luna martie. Este ziua în care asistenții sociali din întreaga lume se unesc pentru a promova un mesaj comun.

„Un rol fundamental în sănătatea fiecărei societăţi îl au cu siguranță asistenții sociali, cei care stabilesc și construiesc relaţii profesionale cu persoanele care au nevoie de ajutor. În acest an ne bucurăm că i-am avut ca și parteneri pentru a sărbători împreună: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad – reprezentată de domnul președinte Gheorghe Seculici, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România – Sucursala Județeană Arad – reprezentat de doamna președinte Laura Andres și Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad – reprezentată de doamna rector Ramona Lile și doamna decan Alina Roman.

Astăzi este momentul să transmitem respectul pentru toți oamenii minunați care își desfășoară activitatea în domeniul asistenței sociale. Felicitări pentru tot ceea ce faceți, pentru implicarea, perseverența, rezistența și inspirația de care dați dovadă în fiecare zi pentru susținerea, dezvoltarea serviciilor sociale pe care le oferim la nivel local. ”La mulți ani, dragi colegi!”, a declarat Oana Pârvulescu, director general al Direcției de Asistență Socială Arad.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, în pavilionul B din incinta EXPO Arad, sală pusă la dispoziție de către Camera de Comerț Industrie și Agricultură Arad.

„Mulțumim gazdelor noastre ce au făcut posibilă realizarea acestui eveniment inedit, domnului președinte al Camerei de Comerț Arad, Gheorghe Seculici. Camera de Comerț Arad a devenit un partener strategic, care – prin acțiunile sale -, susține, sprijină mediul de afaceri, dar, în același timp, acordă atenție întregii comunități arădene. Nu pot să nu aduc mulțumiri, în această zi specială, domnului viceprimar Lazăr Faur și  Consiliului Local al Municipiului Arad pentru sprijinul necondiționat de care ne bucurăm de fiecare dată când îl solicităm ” a conchis directorul general al Direcției de Asistență Socială Arad.

De-a lungul ultimilor ani, Direcția de Asistență Socială Arad a trebuit să răspundă prompt, rapid, decisiv, neavând timp de adaptare sau organizare strategică pe termen lung. Angajații acestei instituții s-au regrupat rapid, pentru ca necesitatea oferirii serviciilor sociale să nu sufere amânare. A fost perioada pandemiei, când a fost înființat temporar un nou centru adăpost de noapte, un centru de consiliere – prin telefon verde – pentru suport psihologic, emoțional, dar și practic pentru toate categoriile de persoane ale comunității arădene. Apoi a început cruntul război. Familii întregi au trecut pragul frontierelor, moment în care mobilizarea a fost scurtă și rapidă, împreună cu societatea civilă, pentru întrajutorarea refugiaților loviți crunt de acest război.

În cadrul evenimentului de astăzi a avut loc și o expoziție inedită, unde expozanți au fost instituții ale statului, ONG-uri și asociații de profil din municipiul Arad. De asemenea, au fost înmânate diplome de excelență asistenților sociali, pentru implicare și devotament.