Să ezistă o ulită, în comuna Arad, care este prependirculară cu Calea Aurel Vlaicu și dă, cătă dreapta, aproape dă Temeteul dă la UTA. Locuitorii din zonă știu despre ce uliță vorba. Pă ulița în cauză, Ștefan Luchian, așa cum am mai zâș și în titlu, la numărul 14 să ezistă o clădire, faină, nu avem ce zâce, mai cătă portocaliu așa, unde scrie mare pă ușă „Coafură”. Dar nici voarbă dă așa ceva, dă așa activitate. Cel puțin așa nu spun cei care locuisc pe ulița respectivă, dar și cei din zonă

Zâce-să că în clădirea cu pricina, mai ales câtă sară încolo și până târzâu în noapte să întâmplă lucruri nu tocmai curate. Să nu vă gândiți la morți, la ălea, ălea. Ci la faptul că clădirea este bântuită de foarte mulți masculi. Unii intră, alții ies. Nu fac nu știu ce mare larmă, dar tot se aude gălăgie (unii mai suduie etc.). Mai ales că ulița cu pricina e una liniștită.

Din spusele vecinilor, la luntru la clădire să folosesc cărțile la greu. Mai ceva ca la biblioteca județeană din comuna Arad. Dar, stați așa, nu de cărți de citit e voarba. Ci de altu fel dă cărți dacă ne înțălejeți. Mai bine zis să-i înțălăjeți pe vecinii din zonă, că ei cam știu ce se întâmplă la lontru și ei ne-or spu. Că, cică mere șanta ca frasu, 21 (douăzăci și unu, pe înțelesul tuturor), careul, fulul, chinta, părechile etc. (adică, pocherașul). Bineînțeles că nu se joacă pe bani sau alte bunuri materiale (bănuim că știți de glumă), mai ales că unii dintre clienți sunt sau au fost oameni cu uniformă (albastră, cum altfel, care asigură perimetru, adicătelea paza și protecția, să dea onorul bag-sama, la clienți).

Lăsând gluma la o parte, locutorii din zonă sunt nemulțumiți că strada, imobilul mai precis, s-a transformat într-un club ilegal. Club care nu prea este în vizorul organelor (poliție, poliție locală). Dimpotrivă, este protejat că alt fel cum și-ar putea desfășura activitatea. Ceea ce este un lucru grav, dacă este să fie cu adevărat așa. Și tot la fel de grav este faptul că activitatea ar fi coordonată chiar de un fost polițist. Sau, dacă vreți fost polițist.

Poate le răspunde cineva și locuitorilor de acolo, plătitori de taxe și impozite atât locale, cât și la stat, ce se întâmplă în realitate și ia măsurile care se impun.

Kăr ȚAȘU  

Foto: One vecin

(p)