Trei goluri ” internaționale” au stabilit scorul final din meciul de tineret, UTA – FCSB.
Rezultatul partidei UTA – FCSB desfășurat pe arena Motorul „în deschidere” la meciul seniorilor de la Mioveni a fost stabilit de doi jucători ”internaționali ”, ucrainianul Kyrycenko și turco-românul Ahmet . Cei doi ajutați de o linie de mijloc impecabilă formată din Ristin, Cibi, Raul Popa și Ronai și asigurați de apărătorii , cu nimic mai prejos decât cei din fața lor, Bokse, Iurasciuc, Anișorac și Bota au căpăsit ” mieii” ciobanului Becali încă din prima repriză.
Ca o curiozitate autorii celor trei goluri arădene s-au aflat la limitele opuse ale înălțimii corporale: Kyrycenko, cel mai înalt din echipa învingătoare , iar Ahmet , cel mai scund, ceea ce denotă faptul că nu neapărat conformația corpului contează în reușita în fotbal.
UTA de pe Motorul a dominat în totalitate meciul cu bucureștenii, Sandu Gaica, Adrian Ungur și Costel Bogoșel reușind să le transmită elevilor lor un sentiment al mobilizării și al mândriei că reprezintă o echipă cu vechi tradiții în fotbalul românesc. Să nu-l uităm nici pe Alexandru Țamboi cel care s-a ocupat în ultima vreme de pregătirea portarului Mociu, un portar cu calități evidente, dar și câteodată și cu încercări riscante de a rezolva unele faze .
UTA Tineret va juca finala acestei competiții, pe data de 28 mai, împotriva echipei Universitatea Craiova. Meciul se va disputa pe stadionul din Târgoviște de la ora 14.
Înainte de a le ura scucces, doresc să subliniez faptul că ideea cum că ” la o echipă modestă poți aduce orice antrenor , că tot degeaba”, iată că în această duminică, această concluzie este devalorizată. Un antrenor , nu este antrenor valoros doar pentru metodele folosite la antrenamente , ci o echipă poate trece peste unele momente grele și sau ,mai ales, prin înțelepciunea de a fi îmbărbătată de grupul de antrenori în vestiar, prin știința antrenorilor de a le prezenta jucătorilor importanța meciului respectiv și știința de a-i mobiliza.
Sandu Gaica, Costel Bogoșel, Adrian Ungur, Alexandru Țamboi și…mai ales, Mircea Rednic au demonstrtat că stăpânesc acest lucru.
Ca încheiere, să ne aducem aminte , noi, majoritatea iubitorilor de fotbal din Arad, că Nicolae Coco Dumitrescu a făcut din UTA un grup temut nu numai în țară, a alcătuit și pregătit o echipă ce nu avea reprezentanți în Selecționata României, decât pe Domide și rar, pe Gornea sau Brosovski, nu doar prin pregătirea fizică sau tehnică a echipei, ci mai ales prin personalitatea lui, prin felul de a stăpâni vestiarul , prin felul de a mobiliza , dar mai ales prin felul de a-și alege jucători care să răpundă acestor mobilizări.
Haide UTA!
Ioan HAMZA