Trebușoara e că eu ajung la Cluuuj o dată la 25 de ani. Ultima dată am avut ocazia să merg la un meci de fotbal UTA – U Cluj, cam prin Mezozoicul timpuriu, nu spun scorul, că cineva se va supăra, clar!
Acum însă merg cu altă treabă, și anume la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, FICT, pe numele său mic, unde am primit un locșor on board, spre bucuria mea, să lansez „Oameni care m-au trăit” printre ardeleni de-ai mei. Astfel, nu vă uitați că mă întâlnesc cu cititorii sâmbătă dimineața, 30 septembrie, la ora 10.00! Avantajul e că după aia avem toată ziua la dispoziție, să bem cafă, să povestim despre cât e de lung drumul Cluuujului, să mâncăm unde ne-or spune localnicii că-i bun potolul, știți ce zic, chestii de-astea faine.
La lansare vor vorbi doi monștri (am vrut să zic „sacri”, dar cumva m-am răzgândit :)) ai literaturii române contemporane, pe care-i iubesc și în plen, dar și pe secțiuni: Savu Popa, respectiv Alex Andronic. Magia o va aduce însă editoarea mea, Violeta Borzea, care chiar se pricepe să facă vrăji editoriale, drept care, dacă veți veni la Festival și veți da cu ochii de Colectia Violet, veți înțelege pe dată ce vreau să spun.
Tot sâmbătă, dar pe la ora trei după-amiază, voi fi prezentă al lansarea Lunii Gheboase, a lui Radu Țuculescu, la care țin din cele mai vechi timpuri și despre care v-am mai zis nu o dată că scrie dumnezeiește.
Acestea fiind zise, ia să facem noi prezența clujenilor din maiestuoasa mea listă, să vedem cu cine m-oi îmbrățișa eu la Cluj, dacă tot… Așa ar fi frumos, nu-i așa? C-o cale, să și ieșim din virtual! Părerea mea!
Deci? Notez!
Eugenia CRAINIC