Anul acesta, Noaptea Cercetătorilor Europeni s-a desfășurat pentru prima dată în spațiul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Peste 40  de participanți și aproape 4000  de vizitatori au fost prezenți la ediția de anul acesta și au transformat Complexul M al UAV într-un spațiu al experimentelor în care chimia, fizica sau biologia și-au dezvăluit magia.

Momentele muzicale oferite de elevii de la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad (coordonator Snejana Denisa Bacalu Rus), tombola cu premii oferită de UAV și partenerii economici ai universității  și multele surprize au adus buna dispoziție și, cu siguranță, au creat momente memorabile pentru participanți.

Anul acesta evenimentul s-a bucurat de un număr foarte mare de concurenți la concursul de creativitate, desen și eseu despre știință și sport. Peste 300 de elevi au intrat cu lucrări în competiția propusă de organizatori și au fost răsplătiți cu premii surpriză.

„Universitatea noastră organizează acest  eveniment european dedicat științelor de aproape 10 ani. Ne bucură  interesul tot mai mare al arădenilor, al tinerilor, implicarea lor în tot ceea ce înseamnă promovarea cercetării. Felicit echipa de la Facultatea de Educație Fizică și Sport pentru modul în care a organizat și ediția de anul acesta, mulțumim tuturor celor care au participat și au contribuit la buna desfășurare a evenimentului” a declarat Ramona Lile, rectorul UAV.