Vineri, s-au întâlnit, pe stadionul Victoria Nădlac, 30 de foști fotbaliști și antrenori care s-au perindat timp de 42 de ani pe la clubul nădlăcan.
Un eveniment special, organizat de oameni speciali, cu invitați speciali, un eveniment reușit din toate punctele de vedere.
Foștii jucători ai Victoriei Nădlac, Nicolae Roșca, Tibi Pătean , Valentin Kocis, actualmente implicați în organigrama clubului, ajutați, bineînțeles și de administrația locală și sponsori fideli, au organizat un meci de fotbal , meci în care s-au întâlnit două echipe de old-boys.
Una alcătuită din veteranii anilor 80 și alta, tot din ” veterani” , dar mai….proaspeți.
Cele două echipe au fost supravegheate și îndrumate de pe marginea terenului de un singur antrenor. Acesta a fost Petre Miloș, cel care a preluat echipa în anul 1981 , an în care Victoria Nădlac a promovat în prima ligă județenă, pe atunci ” Județ I ”, acum Liga a 4-a.
Iată componența celor două temerare echipe:
Lotul Old-Boys 1981: Șarba I. , Bobcsort I., Bobcsort A., Bondar M.,Bondar D.,Bacea P., Roșca N. , Calmore N., Drienyovsky I., Lădău M., Pătruna C., Paliov Gh., Gornic M., Paliș Gr.
Lotul Old-Boys actual: Barbu Ov., Otlăcan M.,Lucaciu M., Pătean T., Mazuck F., Gyurkovici C., Cărăbaș N., Imbruș B., Țichelea C., Porubski Iano, Kocsis V, Pătean Gh.
Antrenor comun: Petre Miloș.
Meciul a fost de poveste. S-a jucat pe un teren splendid, echipele fiind alcătuite din 10 jucători de câmp și un portar. De comun acord s-a hotărât ca o repriză să dureze 30 de minute, dar….după 20 de minute au constatat toți că e mai benefic să se joace doar 2 reprize de 20 de minute.
Toți au demonstrat, în ciuda greutății corporale sau a vârstei că fotbalul nu reprezintă un secret pentru ei, scorul final fiind determinat de 2 goluri superbe înscrise de Mircea Gornic și Nicolae Roșca pentru ”veterani” , Mazuk Florin și , Lucaciu Mircea pentru ” veteranii ” mai tineri. Deci, 2-2. Diferența o putea face Ioan Drienyovsky, dar șutul acestuia a mușcat din bara transversală.
Normal, ca la finalul oricărui eveniment de asemenea gen, a urmat o scurtă perioadă a pozelor , a interviurilor și….a ” reprizei a treia”.
Dacă jucătorii și-au demonstrat abilitatea pe terenul de joc, la repriza a treia, ” artistul” a fost Alexandru Bobcsort , tocana pregătită de acesta fiind delicioasă și…destulă!
Aaa….era să uit de aperitivul tradițional: Felii de pâine unse cu untură, presărate cu sare și boia ,ceapă precum și cu nelispistul salam nădlacăn.
Urmăriți în continuare, interviurile luate la fața locului precum și numeroase fotografii.
Felicitări seniorilor nădlăcani !
Ioan HAMZA