La Școala Generală „Lucian Magdu”, din oraşul Bătania (Battonya), s-a desfășurat cea de-a X-a ediție a Concursului național de interpretare vocală intitulat „Vocea de aur”, la care au luat parte peste 30 de elevi de la 7 școli generale unde învață copii ai românilor din Ungaria: Jula (Gyula), Bătania (Battonya), Chitighaz (Ketegyhaza), Pocei (Pocsaj), Leucușhaz (Lőkösháza), Săcal (Korosszakal) și Aletea (Elek).

La evenimentul ce a avut loc vineri, 27 august 2023, au participat printre alții Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula; Traian Cresta, purtător de cuvant al românilor în Parlamentul Ungariei; reprezentanți ai Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (ATRU); directori și profesori de la școlile amintite, jurnaliști, ș.a.

Juriul concursului a fost format din muzicieni de la Liceul “Sabin Drăgoi” din Arad  și un fost elev al școlii din Bătania, actualmente student la Facultatea de Muzică din Timișoara.

Elevii concurenți au fost împărțiți pe mai multe categorii de vârstă și au prezentat în fața juriului și a publicului câte un cântec, în lb. română. Organizatorii, în frunte cu prof. Andreea Szenes, au oferit invitaților o surpriză muzicală. Juriul a acordat premii și mențiuni pentru fiecare elev participant. Tot la Bătania, începând din anul 1993, are loc, din 2 în 2 ani, un concurs de poezie intitulat „Lucian Magdu” după numele celui pe care îl poartă și Școala din Bătania și la care participă, de asemenea, copii de la alte școli unde învață copiii românilor din Ungaria.