Până acum, PNL – în fapt PDL cu niște plombe de la vechii liberali – a cam fost „regina balului” în Arad, în ultimii 20 de ani. Chiar și acum, pe socotitelea, au vreo zece funcții cu greutate: europarlamentar, președinte și vici la CJ, primar și vice la municipiu, trei parlamentari și un subprefect. 10!!! Din care vor mai pupa funcție vreo șase, maxim. Plus alții care ar mai vrea și ei la roata de cașcaval. Cam asta e starea de fapt, o scurtă radiografie politică.

Ei, și de-aici încep problemele. Și, mai ales, surprizele!?! Începem cu surprizele: cică se ivește o nouă grupare în PNL. Nouă, deși nu prea nouă, ci mai mult updatată. Capii revoluționari, conform surselor și Facebook-ului (că prea au devenit vocali), sunt nimeni alții decât doi foști oameni „grei” din PD-L: Gheorghe Seculici (fost vicepremier și șef al PD, PDL Arad) și Constantin Traian Igaș (fost ministru de Interne și de două ori senator). Acestora li se pot adăuga oricând mai mulți primari, fie din garda veche a PDL, fie din PNL-ul absorbit, lideri de comunități „neglijați” de actuala conducere. Mai pot fi luați în calcul nemulțumiții din partid, mai ales cei care riscă să fie „sacrificați” la următoarele alegeri, gen senatorul Ioan Cristina, deputatul Glad Varga, vicepreședintele CJ Ionel Bulbuc sau subprefectul Doru Sinaci.

Este un scenariu mai mult decât realist, chiar dacă are aspectele unui puci, iar țintele reformei sunt Falcă, în primul rând, iar apoi acoliții săi din zona puterii. Interesant este, însă, care dintre cei doi „cocoși” – Cionca și Bibarț, ca să fim exacți – vor cârmi spre noua echipă! Și cât vor crede fiecare dintre ei, că acest tandem, Seculici-Igaș, va putea să doboare nomenclatura faraonului Falcă.

Bârfitorul de serviciu

1 COMENTARIU

Comments are closed.