Deşi se duelează verbal de câteva luni, mai ales prin reprezentanţii lor pe listele europarlamentare – Botoş şi Falcă –, cele două partide vor face până la urmă o înţelegere, o alianţă, dacă nu juridică, cel puţin de faţadă.

De altfel, primul pas e pe cale să se facă. Gheorghe Falcă şi Vlad Botoş (fost penelist, trecut și pe la alte partide), ambii proaspeţi europarlamentari, vor împărţi aceeaşi maşină pentru a merge la Aeroportul din Timișoara, aceeaşi pungă cu pufuleţi în avion şi aceeaşi banchetă de autobuz la Bruxelles. Toate plătite, bineînțeles, de junele Botoşelul, pentru că veteranul Falcă e prea zgârcit să dea bani pe ceva. La schimb, Falcă o să-l înveţe pe Botoş cum și mai ales ce se promite electoratului credul: pizza, locuri de muncă, stadion, regenerare, pistă de canotaj, arteziană pe Mureş, autostradă între Arad și Oradea etc. – tot tacâmul servit de Falcă arădenilor vreme de 15 ani. Aaaa, da, şi Falcă îi va da Botoșelului inclusiv o carte cu autograf, aia scrisă de el, „Societate vie”.

Nu-i aşa că e drăguţă alianţa asta ce se prefigurează?

P.S. Puţini ştiu că această carte a lui Falcă are o greşeală grosolană chiar în titlu. Falcă a vrut să o denumească „Societate mie”, nu vie!