Falcă, din punct de vedere moral, profesional și performanță, nu e Iohannis, ci profită de Iohannis, al fel cum a profitat de Seculici și Băsescu pentru a se lansa politic și profesional! Omul n-are scrupule, nici onoare!

Chiar așa reduși sunteți? Falcă, valoare? Păi, cine a fost la putere până mai ieri, cu efectele pe care azi le decontăm? Nu PDL-ul găștilor de tip mafiot ale lui Udrea, Cocoș, Bica, Olteanu, Sandu, Blaga, Băsescu, care au jefuit românii cu ajutorul lui Pescariu, Florică și alți hoți profesioniști? De ce nu suntem în Schengen și avem încă vize cu SUA? Nu și din cauza lui Falcă și a partidului său care a fost spuma clientelei DNA, ce ne-a atras MCV-urile devastatoare în ceea ce privește proliferarea corupției și furtului banului public? Ce mama ei de viață, chiar așa de scurtă memorie aveți? Uitați că un mediocru profesional (n-a avut nici o slujbă serioasă până n-a intrat în politică, pe ușa din dos, prin căsătorie, transformată și aceea în afacere), ajuns prin conjunctură (s-a prostituat religios) în fruntea Aradului, a alimentat clientela politică și personală cu bani publici, ducând la un nivel nemaiîntâlnit pară-ndărătul și supraevaluarea lucrărilor publice? Vreți adevărul despre Falcă?

Analizați ce putea face cu fondurile pe care le-a gestionat, nu ce-a făcut; ce mafie fără scrupule și obedientă a instalat în administrația publică și ce averi incomensurabile a realizat clientela sa (în special cei de la „Tehnodomus”, mereu abonați la lucrări publice, care dintr-o firmă obscură, cu un buldozer second – hand, ce făcea drumuri forestiere, a ajuns cea mai puternică firmă de construcții din Arad, ce construiește ansambluri rezidențiale, pe banii contribuabililor, puși la dispoziție de Falcă) și atunci veți înțelege cine este adevăratul Falcă. O nulitate profesională care n-a făcut altceva decât să profite de conjunctură politică (socrul, Seculici, șef al PD/PDL, Băsescu, naș) pentru a ajunge la butoane, după care, precum în rețeta PSD-Năstase-Dragnea, a administrat banii publici în interesul clientelei personale, care a prosperat, profitând de naivitatea sau prostia electoratului. Un șmecher care a știut să profite de naivitate, punând în funcții (Poliție, ANAF, autorități publice deconcentrate) slugi credincioase, fără caracter, dispuse să-i execute ordinele, indiferent de consecințe, de care el a profitat, protejându-și clientela politică și pară-ndărătul încasat prin firmele soției sau a altor apropiați.

Schimbați șefii de la Poliție, Parchete, ANAF (în special Inspecția fiscală), Curtea de Conturi, ISC, Garda de Mediu, ANSVSA, ANPC, din ARAD și o să constatați că Falcă va fi în pole-position în ceea ce privește cazurile în care este cercetată fraudarea bugetului public prin intermediul unor firme care au dublat/triplat, fictiv, cheltuielile, pentru a asigura para-ndărătul.

Acesta este adevăratul Falcă, în opinia mea și a experienței mele profesionale, nu sosia cosmetizată ce ne-o vinde pe ecranele TV, care n-are mimic cu originalul cinic și fără scrupule, adică cel real. Falcă a fost creat și există pentru că politicul a distrus administrația publică, favorizând astfel gestionarea banilor publici în interesul clientelei politice. Este expresia șmecherului care pozează în valoare pentru că „hoțul neprins e negustor cinstit”, nu? Dacă instituțiile statului n-ar fi fost politizate (chiar de Falcă, care și-a numit oameni obedienți în toate instituțiile deconcentrate din Arad – și nu numai, dacă ne reamintim de Blejnar și Codruț Marta, înscăunați la ANAF prin lobby-ul lui Falcă), pentru ca cei puși politic să asigure protecție furtului banului public, Falcă ar fi fost, cu siguranță, colegul de drum a lui Udrea în Costa Rica. Un audit profesionist la „Teldrum” ar fi fost suficient pentru a demonstra ce a făcut Falcă cu banii publici și ce manager „eficient” a fost.

Deocamdată e opinia mea despre adevăratul Falcă, opinie care, un control profesionist al Curții de Conturi și ANAF la „TELDRUM”, făcut nu sub deviza „corb la corb nu-și scot ochii), ci de oameni competenți și onești, ar transforma-o, cu siguranță, în certitudine. Or, în condițiile în care administrația publică va rămâne în continuare politizată și nu se va dori stoparea hemoragiei bugetare către clientela politică, Dragnea versus Falcă, egal „aceeași Marie cu altă pălărie”: ambii profesori în manipularea electoratului și profesioniști în administrarea banului public în interesul clientelei de partid sau private, defilând pe prostie și naivitate, pentru că statul român nu este capabil să stabilească, plătească și să verifice costul real al lucrărilor publice.

Și, ce facem? O luăm de la capăt și ne plângem că suntem furați, în continuare, securizându-ne același tip de hoți, în funcții, în administrația publică, cărora le închinăm osanale și le facem statui pentru că ne-au jefuit elegant, creând impresia că și-au făcut datoria? Încă patru ani de jaf, manipulare și minciună? Mai rezistăm?

Pavel ROMAN