Cine nu a auzit de Vasile Gavriluț, tata muzicanților din Arad, înseamnă că nu este din… Arad. Cel puțin așa ne spun comuniștii noștri de rit nou, atunci când vine vorba despre muzica populară din zonă.

Însă, nu știm ce o fi fost în capul lui nea Vasile atunci când s-a gândit să o facă pe Geanina Pistru, alias Contesa de Hășmaș (mai precis a Budigoaiei din Hășmaș, birtășița satului), nici mai mult nici mai puțin decât „Prima doamnă a Aradului”. Poate o fi prima doamnă care lucrează (de fapt e pe statul de plată) la Apă – Canal. Sau prima doamnă la altceva decât la… Apă – Canal.

Cert este că de mai mulți ani Aradul are o „primă doamnă”. Care s-a autointitulat așa. Este vorba despre Lucia Sec(s)ulici (foto), soacra lui Falcă, acest veritabil Celentano de Arad. Dar, vremurile se schimbă, că și noi, comuniștii, ne-am tot schimbat de ne-am prostit de tot de cap.

Dar, Vasile Gavriluț e tot Vasile și nu ne putem supăra pe el, că vorba aia: când e „lovit într-o hăripă” vorbește despre toate … cele.

(p)