Nu puține au fost vocile care l-au dat ca principal contracandidat de-al lui Falcă la șefia Organizației Județene a PNL Arad pe Constantin Traian Igaș, fost ministru de Interne. Însă Igaș nu a vrut să intre în luptă, din motive personale. Din ultimele declarații a lăsat să se înțeleagă că este, alături de alți membrii de seamă ai PNL Arad, profund nemulțumit de modul despotic în care conduce Gheorghe Falcă organizația arădeană, precum și de jocurile de culise pe care dictatorul de la Arad le pregătește în perspectiva alegerilor de săptămâna viitoare. iată ce spus, de curând, Traian Igaș:

˝Privesc cu îngrijorare la ceea ce se petrece în ograda noastră în aceste zile!!!
Venim după două insuccese, la locale, alegeri în care am pierdut primăriile Nădlac, Pâncota, Felnac, Petriș, Păuliș, Vărădia de Mureș, Beliu, Livada, Tauț, Buteni etc. și la parlamentare, acolo unde greșelile de strategie, lipsa de mesaje credibile și lipsa de credibilitate a unor candidați ne-au adus în situația de a vedea cu ochiul liber că am pierdut voturi și procente importante!!!
Acei strategi care ne-au împins la dezastru mai vor încă o tură la butoane!!! Mă întreb pentru cine!? Pentru ei, pentru PSD, că a început să se cam usuce totul în urma lor!!!
Privesc cu amărăciune la modul de stabilire a normei de reprezentare, încercând prin reglaje incorecte să încline balanța spre actuala structură de conducere!!!
STOP!!!
STOP!!!
AJUNGE!!! Chiar nu înțelegeți că așa distrugeți totul!?
Minciuna si fățărnicia promovată de voi ne-a adus în această stare!!!
Ce mai vreți??? Plătiți ceea ce aveti de plătit din datoriile făcute de voi și lăsați altă echipă care poate înlătura degradarea umană la care s-a ajuns din cauza voastră!

STOP! Să nu ne mai furăm pălăria!!!
Susțin competiția corectă în interiorul PNL Arad din dorința de a redeveni ceea ce am fost cândva!
Politica adevărată se face în interes public, nu în interes personal, așa cum se procedează astăzi la Arad!
Avem nevoie de o abordare onestă în primul rând față de membrii noștri și, nu în ultimul rând, față de susținătorii noștri!
Mesajul meu este clar: pentru unitate, dar și pentru schimbare!˝

Cum pănă acum singurul cotracandidat redutabil al dictatorului Gheorghe Falcă este Eusebiu Pistru este clar pe mâna cui va merge fostul ministru de interne. Care, din câte am aflat, are susținerea unui număr considerabili de membri de partid, mare parte dintre ei viitori votanți la algerile de săptămâna viitoare.

UPDATE 1

˝Dragi tovarăși și colegi liberali arădeni!!!
S-a dat startul la competiția internă pentru alegerea noii structuri de conducere de la nivel județean!!!
Adevărata competiție nu este între candidatul X sau candidatul Y!!! Competiția reală este pe respectarea statutului și a regulamentelor interne ale PNL sau nu!
Candidatul X mai vrea o tură și pentru asta încearcă să își facă jocurile dincolo de statut! (așa reiese din contestație)
Candidatul Y cunoaște bine jocurile meschine (datorită acestor jocuri meschine a câștigat alegerile interne în 2013 tânărul candidat X) și contestă oficial încălcarea statutului și a regulamentelor interne!!!
Acum, dacă se dovedește oficial că sunt încălcări ale statutului în vederea vicierii rezultatului alegerilor, cei care au coordonat aceste încălcări, moral, trebuie să se retragă automat din competiție!!!
Acum, marea întrebare care se naște este dacă mai avem sau nu moralitate în filiala noastră!!??
Mă opresc aici în așteptarea rezultatului oficial al contestației înaintate la Curtea de Arbitraj!!!
P.S. Concluzie: la întâlnirea de ieri un coleg a spus o vorbă care mi-a dat de gândit:”noi nici nu știm ce câștigăm dar ei știu ce pierd”!!!
P.P.S. Așa cum am anunțat din timp, eu nu mi-am depus candidatura pentru nici o funcție din noua structură de conducerea județeană!˝

UPDATE 3

˝Disting astăzi în filiala noastră trei grupări.
O grupare care se agață de putere cu prețul încălcării statutului și bunului simț! O a doua grupare care își dorește egalitate de șanse, respectarea statutului și regulamentelor interne, grupare care ieri a primit confirmarea că statutul a fost încălcat de prima tabără!
O a treia grupare este cea a indecișilor care stau și se întreabă: „oare eu cu cine votez?”
Mă uit și nu pot să cred cât de jos s-a putut cobora nivelul politic!
Îmi este dor de echipa cu care am câștigat încrederea arădenilor și aici mă gândesc la Seculici, Matula, Nițu, Gondor, Vasil și mulți alții de același calibru!!!
Suntem într-o perioadă în care poate așa ne este dat să pătimim și noi pentru a redeveni ceea ce am fost!!!˝

 

Vom reveni cu alte amănunte.

R.D.