Chiajna, o echipă de ciumeți, bate Voluntari și se salvează de la retrogradare. Păi, se putea altfel? Când tătucul Dragnea a dat tonul și a oficializat miracolele, agonisind o avere colosală după ce-a golit punguța (cu doi bani) bugetară, de ce miracolul n-ar fi molipsitor și chiar credibil?

Și uite-așa, Chiajna, un sat, continuă să umilească sportul românesc, în stil dâmbovițean, sfidând normalitatea, încât, îți pui întrebarea dacă n-ar fi mai corect și mai cinstit ca vestul sa-și facă o ligă proprie, descentralizată, unde astfel de miracole stupide să nu se mai producă. De undeva trebuie să înceapă blocarea atotcuprinzatoarei hegemonii dâmbovițene, a oficializării imposturii și hoției, care condamnă România să devină o țară a paranormalului, unde șmecherul este perceput ca geniu, diletantul ca mare talent, posesorii de diplome cumpărate ca valori supereducate și nulitațile (în special copiii lui tata, amantele și rudele) ca valori consacrate.

Nu sunt pentru ruperea tinerei (doar e născută în 1859) Românii, dar sunt pentru descentralizare sau federalizare, pentru că altfel, politica dâmbovițeană, în tot și în toate, pe modelul comunist, impune manelismul și promovează lenea și pseudocultura. M-am săturat să accept că soarele răsare, exclusiv, de la București și că, petru asta, 70% din PIB-ul României trebuie să fie administrat prin aceeași metoda comunistă a centralismului falimentar care propagă egalitarismul veniturilor, nu și a muncii. Conservator ca și mentalitate, sunt adeptul principiului biblic (cu excepțiile de rigoare) „cine nu muncește, nici să nu mănânce „. Nu mi se pare cinstit, corect, principial sau moral, ca să trăiască bine și să aibă „succesuri” șmecherii, care nu fac nimic (din contră, fură), în detrimentul celor care muncesc și nici ca impostura să se impună în fața valorii.

Ați manelizat cultura, politica, învățământul, sănătatea, administrația, justiția, infestându-le cu diletanți și scursori morale. Acum chiajnarijați și fotbalul? Într-o societate normală moral, Chiajna și Voluntari erau deja retrogradate după circul oferit la Pitești, unde Voluntariul, dacă Chiajna nu marca, își băgau singuri mingea în poarta. Cu astfel de blaturi salvăm fotbalul românesc? Pentru asta ați politizat și „liga lui Mitică” ? Sună exact ca bunăstarea asigurată de PSD și mafia politică ce-i dirijează! Mânăreală fanariotă!

Pavel Roman