Mult se vorbește în ultimele ore despre proaspăta demisie a penelistei Geanina Pistru din Consiliul Local Arad (azi, în CLM). Mult și aiurea. Afaceri private, certuri cu Falcă etc. Nici cei din interiorul partidului nu știu motivul sau motivele care au stat la baza luării acestei decizii extrem de importante în ecuația viitorului organizației PNL Arad.

Comuniști securiști cum suntem ne dăm și noi cu presupusul. Unu la mână: ce contează un mizilic de 500 de lei noi cât câștiga doamna Pistru în calitate de consilier local? Atâta vreme cât, de exemplu, după funcția de consilier personal al directorului de la Apă – Canal, funcție care a ocupat-o până să ajungă președinte la Consiliului Județean Arad și Iustin „Marini” Cionca, doamna Geanina ia 7000 de ron. Și mai putem continua și cu alte afaceri, dar… ne oprim aici.

Și doi: ar fi vorba și despre o eventuală incompatibilitate în care a intrat fosta consilieră locală, alături de alte nume grele din PNL Arad. Dar, despre asta tot cu altă ocazie.

Cât despre faptul că Eusebiu Pistru a repurtat o victorie de etapă împotriva șefului direct al soției sale, în speță împotriva lui Jitză Falcă, și despre urmările acestei victorii, tot într-un alt articol.

F.R.