Și de istoria orașului care și-a dobândit de-alungul timpului apelativul de Mica Vienă. Oraș pe care ai reușit, în anii de când noi, fraierii de arădeni, te-am desemnat să ne conduci și să ne reprezinți, să-l transformi în „Marele Caracal”! Mult au sughițat și vor sughița, cu tine în frunte, neamurile tale cele mai apropiate și nu numai.

Că își bați joc, în continuare, de arădeni se vede de la o poștă. Tu poate vezi asta doar de la poștele din țările străine pe unde bităngălești frecvent pe banii arădenilor, ultima ispravă – Coasta de Azur, să savurezi ciocolata Laura.

Jitză de la Dideștii de Oltenia, oare știi ce reprezintă poza de sus? Sau ce a fost acolo, ce a însemnat „ferul” cu pricina (în mintea ta) înainte să ajungă în stadiul actual. Casa cu Lacăt, vinitură de Falcă ce ești tu, un monument reprezentativ pentru Arad, simbolul meșteșugarilor arădeni. Dar, nu ne chinuim să facem istorie locală cu tine, că oricum nu se prinde la câți nuroni valizi ai. Poate dacă ai putea face ceva gologani în urma vânzării lui…

Cât despre cei de la Muzeul Arad, care au „recoltat” trunchiul cu pricina, rușine să vă fie! Nu sunteți în stare de ani de zile să restaurați un trunchi de „copac” țintuit cu adevărate opere de artă făcute manual. Cel puțin pentru cei care au făcut cuiele, niturile etc. respective și pe care le-au bătut cu mândrie în trunchiul respectiv, la vremea când Aradul însemna ceva. Nu numai pentru arădeni, ci pentru întreaga zonă și pentru România.

Calfa comunistă antifălchistă 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.