Este de notorietate cazul în care doi conducători utiști, Claudiu Drăgan și Dorin Stana sunt cercetați pentru oferirea unor bani la arbitrul central al unei partide de la Suceava din campionatul trecut, am scris și noi despre asta, puteți să recitiți AICI.

Toți ne întrebam în lunile care au trecut ce s-a mai întâmplat cu acel dosar și părea că tergiversarea și lipsa oricăror informații noi ar putea fi un semn că este un balon de săpun.

Dar, în decembrie, după ultimul fluier al partidelor de liga a doua, se iscă un scandal monstru la Clubul Dacia Unirea Brăila, mai precis, conducerea acuza anumiți jucători de lipsă de combat, de aranjamente de meciuri, parierea pe meciurile proprii unde scorurile erau suspect de mari. Aceste valuri făcute în presă au declanșat și o mică acțiune a organelor de anchetă și iată ce a aflat și a scris luni în Prosport un ziarist de investigație din Brăila, pe numele lui Costel Filip:˝Conform unor zvonuri, Frunză ar fi primit o ofertă în bani din partea celor de la UTA, echipă aflată în lupta pentru promovarea în Liga 1 în campionatul trecut, ca Dacia Unirea să scoată un rezultat bun în deplasare, la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, contracandidată a arădenilor la promovare. Însă lucrurile nu s-au concretizat pentru că formaţia brăileană a pierdut la scor de neprezentare, 3-0. De altfel, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a remis un comunicat de presă în care a anunţat declanşarea acţiunii penale împotriva a patru persoane, printre care doi oficiali ai echipei arădene. Deşi în acest caz nu a fost vorba despre implicarea Daciei Unirea, ci despre Foresta Suceava, ancheta a fost extinsă şi în calcul, ulterior, ar fi apărut şi clubul brăilean.˝ 

Nu iese fum fără foc, deci se pare că liniștea așternută din vară încoace se datorează unei extinderi a anchetei, nicidecum a mușamalizării ei. Mai mult decât atât, ziaristul menționează investigarea și a câtorva partide ale Brăilei din actualul sezon printre care și suspectul 3-4 cu UTA, ca fiind suspectate de aranjamente.

Dragi utiști, ne întrebăm acum și noi, care om de afaceri mai are curaj să se bage la cloaca asta care poartă din păcate numele cel mai iubit al Aradului, echipă ce se zbate acum la coada clasamentului și care în orice moment poate să fie azvârlită în liga a treia sau chiar a patra dacă se lasă cu condamnări pentru trucarea unor partide.

Din păcate se prefigurează un final urât al acestui proiect conceput de Șany Meszar pe un colț al biroului lui Jiță Falcă și cu micuții păstrători ai siglei tupilați după ușă. Și când se gândeau băieții că au realziat ceea ce părea a fi ˝mangleala perfectă˝… să pice din cauza descoperirii unui blat-două din multele făcute ? Ghinion … sau blestem?

 

vecinu’ de pe Minervei

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLeul și poftele lui
Articolul următorSTAT MAFIOT!