Lăsând la o parte războaiele cu PSD, cu Guvernul, cu Calimente, cu Sulnicean, cu apa rece, cu toţi duşmanii lui Falcă etc., Cionca s-a gândit să dea o fugă prin străinătate, să mai închege o relaţie economică. Şi, ca să nu meargă singur, l-a luat cu el şi pe directorul său favorit sau favoritul său (pe care l-a pus) director: Andrei Ando. S-au luat şi s-au dus tocmai la Verona, că doar n-or închega relaţii economice cu Vinţu de jos.

Verona, oraşul lui Romeo şi-al Julietei, a Capuleţilor şi Montaguilor, oraşul lui Briegel şi Elkjaer Larsen (asta de la noi o spunem, că ei nu-s cu fotbalul), unde până şi Coraş a ajuns, acu peste 30 de ani! Acolo, din câte ne-a informat făisbucu domnului Cionca, s-au trezit cu noaptea-n cap ca să vadă nişte pieţe. Şi s-au întâlnit şi cu nişte vitivinicologi italieni, să ne-nveţe ei cum stă treaba cu şpriţul, rozeul şi sângele de taur. S-au mai întâlnit şi cu primarul Veronei, proaspăt ales, să le explice şi domnu’ cela cum stă treaba cu administraţia. Mai trebuiau să le ceară reţeta de la salamul de Nădlac, de la plăcinta de Turnu şi gata. Că doar noi suntem proşti şi ne învaţă italienii cum stă treaba cu totul.

De fapt, domnul Cionca s-a dus în excursie. Pe banii noştri. L-a luat pe Ando cu el, să nu fie singur, că doar s-au dus în oraşul iubirii, or nu te poţi uita solo la balconul Julietei. În rest, Ando e pe post de traducător. Le traduce italienilor din română în maghiară, cu accente de engleză prost vorbită.

Vorba unui prieten. S-au dus ca puleţii şi se-ntorc plini de montague, să ne dea nouă lecţii cum să tăiem porcul şi cum să facem răciturile.

Julieta-Mădrigeşti, via Verona