Am impresia că ceea ce se întâmplă nu e resemnare, ci inconștiență! Românii nu realizează ce înseamnă ca Europa să ne închidă „ușa în nas” pentru că am ales niște indivizi malefici, condamnați penal, cercetați și viitori condamnați penal (pentru că oricât s-ar strădui unii să reformeze realitatea, faptele săvârșite sunt clare și incontestabile) să conducă România și continuăm să le acordăm încrederea deși ei distrug tot ce s-a construit în ultimii 28 de ani. Ce așteptăm? Reintroducerea vizelor? Exmatricularea din școli și din facultăți a celor care critică deciziile imorale ale hoților și imoralilor ce conduc România ? Condamnări pentru că s-a spus adevărul și s-au devoalat faptele comise de cei care sunt la putere? Împărțirea României în două categorii: a celor supuși legii și a celor cu imunitate totală, indiferent de faptele comise? Concedierea celor care nu vor fi de acord să încalce legea pentru a face pe plac hoților? Reînființarea pușcăriilor politice pentru cei care critică puterea și derapajele acesteia? Desființarea presei nemercenarizate și dependente de putere? Interzicerea oricărui tip de manifestații împotriva puterii? Desființarea opoziției parlamentare? Anularea tuturor atribuțiilor constitutionale a președintelui? Vreți să redevenim un ghetou, în care să ne mișcăm ca niște umbre, fără demnitate si fără personalitate, lași și tăcuți, exact asa cum ne vrea un fost birtaș, parvenit, care și-a construit cariera prin încălcarea sistematică a legii, oportunism și trafic de influență, care n-are nici o urmă de respect pentru lege sau morală și care vrea să-și ascundă trecutul prin impunerea tăcerii de frica repercusiunilor? Asta dorește poporul român?

Pentru că nu mai e mult până acolo, dacă ne vom lăsa prostiți și manipulați, în continuare, de gașca de filfizoni frustrați și incompetenți care ne conduce și care distruge tot ce atinge! Analizați-i individual, pe miniștrii din Guvernul Dăncilă, prin prisma competenței și expertizei și o să constatați că România a ajuns pe mâna unor yes-mani anonimi profesional, excelând doar la capitolul slugărnicie iresponsabilă. De doi ani se experimentează formula guvernului pe principiul obedientei totale, fiind eliminați toți cei care nu se conformează ordinelor (mai mult decât stupide ) date de un fost comerciant de băuturi spirtoase și bere (unde naiba a fost și ce-a făcut Gardă Financiară din Teleorman în cazul lui Dragnea? Cum să faci avere din comerțul cu băuturi fără să fraudezi acciza?). Și unde credeți că putem ajunge cu astfel de management guvernamental, bazat, exclusiv pe nivelul de competență al unui birtaș care a ajuns în administrație pe ușa din dos, fără nici un fel de experiență și calificare?  Mai mult decât o enclavă în mijlocul Europei, unde un fost birtaș, plafonat intelectual și profesional, specialist în combinații ilicite, nu în macroeconomice, taie și spânzură, adică face legea după bunul plac, confundând economia națională cu rețeaua de distribuție de bere din Teleorman?

Nu observați că am devenit nefrecventabili la nivel de Guvern și ne ocolesc toți de parcă am fi ciumați? Chiar nu se vede din București și Teleorman ca suntem pe punctul de a fi ejectați din lumea civilizată, din cauza ambiției unui birtaș parvenit, de a ajunge, precum Fidel Castro, un dictator și un autocrat care și-a sacrificat poporul pentru a-și satisface orgoliile personale?

Administrația și educația sunt distruse, politizate și infestate până la sufocare cu slugi proaste, neprofesioniste și beizadele; sănătatea e un domeniu catastrofă, unde grupările mafiote, specializate în capușare, fac legea (spitalele arată mai rău ca lagărele de concentrare naziste și laboratoarele lui Mengele); cultură e lăsată la voia întâmplării, rezumându-se la media manipulatoare; infrastructura e la nivelul anilor 70, capușată de firmele protejate politic. Banca Națională (în special rezervele valutare) a devenit următorul obiectiv al termitelor ce capușează bugetul public. Ce trebuie să se mai întâmple ca să realizăm cu ce viteză mergem și cât de aproape suntem de catastrofă? Ei, precum Udrea, Bica, Mazăre și alți oportuniști, care au spoliat bugetul public cu zeci de milioane de euro, o vor șterge și-și vor consuma, liniștiți, averile ascunse prin off-shore-uri (pe care DNA, DIICOT și ANAF se fac că nu le găsesc). Iar noi vom rămâne cu absolvenți de facultăți semianalfabeți, proști și needucați, cu spitalele în ruină, arătând că după bombardamente, fără școli, fără autostrăzi, cu bugetul gol, dar cu niște datorii uriașe (peste 80 miliarde de euro, adică de zece ori cât ă avut România pe timpul lui Ceaușescu) pe care va trebui să le plătim.

Asta vom lăsa copiilor noștri moștenire: o clasă de nababi îmbogățiți din furtul banului public, fugiți prin paradisuri fiscale și o Românie teleormanizată condamnată la foamete și sărăcie pentru a-și plăti datoria publică contractată de Guvernele Boc, Ponta și Dragnea (că doar nu e cineva naiv să creadă că Dăncilă e prim ministru).

Pavel ROMAN