Ieri, UTA ne dădea speranțe că minivacanța ce urmează va fi una liniștită pentru ea.
Stăteam, toți cei care o iubesc , mai mult cu ochii pe cronometru spre finalul partidei.
Au venit două trăsnete în ultimile secunde ale meciului, lovind fără milă creștetul Bătrânei Doamne, două trăsnete din senin, pentru că până în acele momente ”cerul” de deasupra meciului era senin , albastru ca tricourile neobișnuite ale arădenilor. Senin, chiar dacă doi nori au încercat să-și facă prezența la poarta lui Iacob, nori împrăștiați rapid de reflexele talentatului portar.
Ceea ce nu am înțeles eu și se pare și cei care au mai jucat fotbal cât de cât, printre care și Lucian Dănilă în corecta analiză a meciului, analiză ce mă determină să solidarizez cu el în ceea ce privește cronicile strict referitoare la meciurile disputate, au fost schimbările neînțelese efectuate de staff-ul tehnic al UTA-ei.
UTA a jucat bine la Sf Gheorghe, a controlat mijlocul terenului cu țesături de pase , a dat singuranță prin jocul apărătorilor și chiar au și amenințat de câteva ori poarta gazdelor.
Toate până s-a instalat febra schimbărilor. Schimbări, din păcate, total neinspirate , cu excepția lui Benga , cu probleme la mușchii coapsei.
Până atunci UTA a funcționat ca un orologiu, vechi , dar bun, iar antrenorii au încercat să introducă în mecanismul său rotițe care nu se potriveau deloc.
Dezamăgirea totală afișând-o Vucenovic care l-a înlocuit pe Cooper, scăpându-i pe covăsăneni de orice pericol sau presiune în zona lor de apărare.
Alte ”rotițe” schimbate s-au numit Rareș Pop și Marku, în locul lor fiind introduși Cristian Mihai și Carp.
Introducerea lui Carp era oarecum explicabilă, dar nimeni nu s-a așetptat ca talentatul Cristian Mihai să nu se încadreze în mecanismul ”orologiului” deja obosit al UTA-ei.
Și asta nu a fost totul. Febra înlocuirilor a continuat. Cu toți ne-am așteptat de la Cooper, încă din perioada prezentărilor, la minuni ,acolo în suprafața de 16 m adversă. Încet , încet a început să prezinte pericol pentru apărătorii centrali ai adversarilor. Nu am înțeles de ce a fost înlocuit cu acest Vucenovic . Partidă bunicică a făcut și Micovschi, dar a părăsit și el ”orologiul ”, Stahl, înlocuitorul acestuia fiind autorul inimaginabilei ratări , în urma ”ofertei” făcută de apărătorul lui Sepsi, Ninaj
Ce liniștită minivacanță aveau elevii lui Rednic și nici nu doresc să-mi închipui prin ce a trecut inima antrenorului arădean în acele două- trei minute din finalul partidei.
Offf…Haide UTA!
Ioan HAMZA