Partidele au intrat în febra alegerilor parlamentare. Deci, am face bine să căscăm mai bine ochii şi să fim mai atenţi la ceea ce ne servesc politicienii în această perioadă.

Aşadar, stimaţi cititori, dacă aveţi brusc impresia că aţi devenit importanţi în ochii vreunui politican, să ştiţi că nu e aşa. Nu voi sunteţi importanţi, nu voi îi interesaţi, ci voturile voastre sunt interesante pentru ei. Voturi care să le asigure confortul încă patru ani, în care o să uite de voi şi voi de ei. În rest, toate bune şi frumoase: Perioada asta abundă în petreceri la care e invitat tot norodul, să se înfrupte gratis din bucate. Clocotesc ceaunele, nu alta, în întregul judeţ. Iar ei, politicienii, sunt peste tot. Atunci când nu cară presa după ei, sau oamenii care le fac „imagine”, îşi fac „selfie”, dacă tot e la modă. Selfie cu burţile pline, cum ar veni. Ale tuturor. Că toţi se înfruptă, pe gratis, la festinul generator de voturi. Gratis e un fel de a spune, pentru că toate sunt plătite, cu vârf şi îndesat, de fiecare dintre noi.

De aceea, e bine să fim atenţi şi să privim circumspect gesturile încărcate de bunăvoinţă ale unora pe care-i vedem din patru în patru ani. Brusc, acum şi-au adus aminte că existăm, ne oferă sprijin, ne întreabă despre probleme, şi le trec în agendă promiţând că vor face marea cu sarea, că se vor da peste cap să ni le rezolve şi aşa mai departe. Pe dracu! Nu vor face mare lucru, nu vor avea ei timp de fleacurile auzite într-o zi de târg la Nădlac, Curtici, Chişineu Criş sau aiurea. De aceea, odată cu bunăvoinţa afişată, rugaţi-i să aibă şi disponibilitatea de a vă da numărul de telefon. Pe cel bun. Şi apelaţi-i pe loc, să vedeţi dacă sună. Apoi, sunaţi-i tot la două zile, să le amintiţi de promisiunile făcute. Dacă nu răspund, trimite-ţi-le sms-uri. Ideea e să nu-i lăsaţi să aţipească-n fotolii, aşa cum sunt obişnuiţi (moţăitul în Parlament e, probabil, a doua natură a unui parlamentar).

Acestea fiind spuse, vă doresc o toamnă frumosă. Dar aveţi grijă: Vine iarna!