România aşteaptă o soluţie pentru recordurile zilnice de noi cazuri de infectări cu Covid19. Soluţie nu există nicăieri pe mapamond. Poate doar eschimoşii au descoperit secretul luptei împotriva pandemiilor. Ei pot fi un exemplu pentru felul în care omul are capacitatea de a înţelege natura şi de a-şi crea mediul propice traiului, ajungând să putem spune că se bucură de un confort şi o libertate pe care „omul civilizat” nici nu a cunoscut-o şi nici nu ar putea să o înţeleagă vreodată.

Medicii tratează PSD de imoralitate

Lăsând la o parte studiul eschimoşilor şi opiniile pro şi contra civilizaţie, Germania şi Franţa au ales din nou lock-down-ul ca pe o soluţie salvatoare. Sunt ţări cu un sistem de sănătate pus la punct. În România, sistemul de sănătate poate face, cu succes, obiectul unor poveşti horror. Povestea celor trei medici din Târgu-Jiu, infectaţi cu noul coronavirus care au fugit din spital este tragi-comică. Nu putem şti cauzele reale pentru care medicii au părăsit spitalul, putem trage, totuşi, nişte concluzii: fie noul coronavirus nu este infernul pe pământ, aşa cum ni s-a spus, fie sistemul din care şi ei fac parte are atâtea lacune încât o noapte pe patul de spital le-a provocat fiori. Ceea ce se întâmplă acum în spitalele din România poate fi numit, fără niciun fel de exagerare, genocid.  Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a solicitat suspendarea malpraxisului pentru cadrele medicale în perioada pandemiei, motivând tocmai lipsa de personal şi incertitudinea cu privire la tratamentul privind noul coronavirus. Nimeni nu vorbeşte despre faptul că bolnavilor cu afecţiuni cronice nu li se mai asigură tratamentul şi îngrijirile medicale, fiind lăsaţi să moară cu zile, pentru ca raportările de decese cu infecţii cu coronavirus să fie cele care să întărească cifrele dezastrului.

“Vocile” medicale din România sunt reprezentate de trei medici Rafila, Cercel şi Musta. Ceea ce este surpinzător este că aceste personaje sunt prezentate ca nişte autorităţi în domeniu, emiţând nişte păreri de care atârnă soarta ţării la un moment dat. Pentru ca imaginea dezastrului să fie completă, declaraţiile precum cele făcute de şeful Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea: “Nu te poţi lupta cu prostia, cu ignoranţa şi cu conspiraţia, cu indolenţa, cu nesimţirea, cu iresponsabilitatea. … Îi aşteptăm în spitale, unde avem şi lumânări…. “ sunt, parcă, desprinse din discursul unui medic din Evul Mediu.

Ceea ce a uitat Oancea să menţioneze este că zeci de ani cetăţeanul de rând s-a luptat în spitalele din România exact cu nesimţirea şi iresponsabilitatea, la care s-a adăgat “şpaga” a cărei valoare era direct proporţională cu gradul de nesimţire şi de iresponsabilitate al medicului.

La polul opus, apar imaginile cu medicul Musta care plânge pe urmărul bolnavilor de Covid, dar care nu reuşeşte să dea o explicaţie pentru acuzaţiile de conflict de interese de care este acuzat şi despre care se vorbeşte din ce în ce mai mult în ultima perioadă în mass-media.

„Există riscul ca testele să fie pozitive la prima testare, iar la a doua testare, dacă pacienţii ştiu să fenteze mecanismul, chiar să îl fenteze. Nu am datele necesare să explic, dar pot fi fentate. Nu pot să spun public pentru că lumea poate va încerca să păcălească sistemul dacă are nevoie de un test negativ, mai ales dacă vrea să plece în altă ţară şi are nevoie de un test negativ. Boala apare în câteva zile, dar există posibilitatea ca într-o perioadă scurtă de timp să nu apară în faringe virusul. Testele pot da o eroare de 70%„, declara Virgil Musta, potrivit looksport.ro.

Am încercat în toată această perioadă a pandemiei să exclud orice teorie a conspiraţiei din ecuaţie, să privesc lucrurile obiectiv şi asemenea eschimoşilor acelora să descopăr realitatea sub toate aspectele sale, dat fiind că adevărul nu este un fapt care ni se relevă spontan, cu atât mai puţin când o pandemie este generată de către un virus misterios. Ceea ce mi se pare interesant este că virusul rămâne în continuare misterios, dar un medic recunoaşte că testele pot fi fentate. Cum poţi fenta ceva ce nu cunoşti? A fost declaraţia medicului Musta o scăpare sau doar o încercare a se recomanda ca o somitate în domeniu.

Un caz concret este cel a unui român care lucrează în Austria. El s-a testat în România înainte să plece în Austria. Rezultatul testului a fost pozitiv, însă din felul în care era redactat persoana a înţeles că este negativ. A fost oprit la graniţa cu Ungaria şi Austria unde a prezentat rezultatul testului şi a fost lăsat să treacă. Odată ajuns în Austria, a fost sunat de către DSP să i se comunice faptul că are un test pozitiv şi trebuie să se izoleze. În aceste condiţii, a repetat testul în Austria, iar rezultatul a fost negativ.

 

 

 

 

 

 

Această procedură privind comunicarea rezultatelor pozitive către DSP şi perioada în care DSP comunică persoanelor deciziile privind autoizolarea sunt doar câteva dintre lacunele pe care Ministerul Sănătăţii nu a reuşit încă să le acopere şi se pare că nici nu face eforturi în acest sens. Este lesne de înţeles că pe parcursul celor 24 de ore, până când DSP ia măsura carantinării persoanelor infectate, acestea intră în contact cu alte persoane şi, în felul acesta, numărul infectărilor creşte exponenţial. Pentru limitarea acestor situaţii, dacă nu putem vorbi despre excluderea lor, este nevoie din nou, tocmai despre ceea ce vorbim de foarte mult timp şi a devenit din ce în ce mai mult doar un deziderat pentru o lume ideală, existenţa profesionalismului şi implicarea unor funcţionari plătiţi foarte bine de statul român, funcţionari care au ales ca în acestă perioadă să nu facă NIMIC.

„Trebuie să ai un minimum de educaţie ca să înţelegi ce se întâmplă, lucrurile sunt simple. Dacă o probă a fost corectă, un test pozitiv poate ajunge negativ.
Dupa 10-12 ore, antigenul poate să dispară și virusul să negativeze testul. Să nu mai existe concentraţia necesară care ţine testul pozitiv. Mai rău este dacă ai un test negativ, după pozitiv, după iar negativ, după pozitiv. Atunci ne ducem cu gândul că probele nu sunt corect făcute. Dar în 8-10 ore, un test suferă o schimbare în antigen încat devine pozitiv sau negativ. O mare parte din poporul nostru nu are educaţie, iar din această cauză nu există disciplina care să ne protejeze”, declara Pompiliu Popescu fostul medic al naţionalei de fotbal, in cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Până una-alta, ca un om simplu care caut aflarea adevărului, nu ca pe un fenomen spontan, ci pe baza unor informaţii transmise din partea unor medici, înţeleg, înainte de toate, că poporul nostru nu are pic de educaţie, în special acei indivizi care încearcă să vorbească despre vreun conflict de interese sau să pună la îndoială eficienţa sistemului medical din România, iar ca o concluzie secundară înţeleg că pot face gargară cu puţină pălincă înainte să-mi recolteze testul dacă am nevoie de un test negativ pentru a părăsi ţara sau în orice alt scop.

O mare parte din poporul nostru nu are educatie, iar din această cauză nu există disciplina care să ne protejeze”, declara Pompiliu Popescu fostul medic al naţionalei de fotbal, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Până una-alta, ca un om simplu care caut aflarea adevărului, nu ca pe un fenomen spontan, ci pe baza unor informaţii transmise din partea unor medici, înţeleg, înainte de toate, că poporul nostru nu are pic de educaţie, în special acei indivizi care încearcă să vorbească despre vreun conflict de interese sau să pună la îndoială eficienţa sistemului medical din România, iar ca o concluzie secundară înţeleg că pot face gargară cu puţină pălincă înainte să-mi recolteze testul dacă am nevoie de un test negativ pentru a părăsi ţara sau în orice alt scop.

Direcţia de Sănătate Publică este o instituţie cu un personal angajat eminamente pe criterii politice, medicii, la fel ca şi politicienii nu pot recunoaşte faptul că sistemul de sănătate este în colaps tocmai din cauza intereselor economice care au grevat acest domeniu. Acuzaţiile zilnice privind lipsa de educaţie a cetăţenilor şi faptul că dau crezare unor teorii conspiraţioniste sunt nişte reacţii meschine ale unor oameni care manifestă, în primul rând, lipsă de profesionalism, dar ceea ce este şi mai grav, o rea-credinţă care îşi găseşte sursa în protejarea unor interese.

Constat cu îngrijorare că în această pandemie oamenii de ştiinţă au devenit doar o unealtă pentru a confirma un dezastru la care asistă şi faţă de care se declară neputincioşi, dar mai mult decât atât, au devenit o autoritate pentru a legitima nişte abuzuri cu o valoare ştiinţifică dubioasă şi care îşi găsesc corespondentul în experimentele criminale ale unor personaje care nu au avut de-a face nici cu medicina, nici cu cercetarea şi, cu atât mai puţin, cu dorinţa de a salva umanitatea.

Obiectivitatea – care este atât de importantă în ştiinţă – nu este o trăsătură primară a omului de ştiinţă, ci a comunităţii ştiinţifice. Oamenii de ştiinţă renunţă rareori la propriile ipoteze, mai ales dacă au fost publicate, dar asta nu este o problemă. Ceilalţi oameni de ştiinţă sunt fericiţi să supună aceste ipoteze unor teste severe.- David Hullv.

Ciprian DEMETER